Jaaroverzicht

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]2017 was in de Velsense politiek typisch een jaar waarin veel procedures aan een eind kwamen, de Raad duidelijk was ingewerkt en het college van B&W wilde afronden. Na de rumoerige besluitvorming rond Dekamarkt/Blekersduin in 2016 was de druk er voor de gemeente af. De uitvoering werd aan de ontwikkelaar overgelaten. En die lijkt – ondanks de oplevende economie – niet echt haast te hebben. Als het meezit komen we in april 2018 weer aan tafel over de openbare ruimte…
Het dikke rapport Ontwikkelingsperspectief Binnenduinrand werd door de Raad vrijgegeven voor de inspraak. Dat leverde veel (lees-)werk op, maar vroeg ook opletten. Het leek echt alsof de discussie over de groene scheg in Santpoort-Noord opnieuw moest beginnen. Gelukkig lijkt de gemeente te erkennen dat er bij het kaartmateriaal een foutje is gemaakt.
Onze reactie op het bestemmingsplan/de omgevingsvergunning Brederoodseweg 41 – ondersteund door een groot aantal briefschrijvers – was de enige die leidde tot voorgestelde aanpassing van het bestemmingsplan. Besluitvorming erover is begin 2018 helaas ‘over de verkiezingen getild’.
Besluitvorming in de Raad over de Handgraaflocatie heeft ons niet gerustgesteld. Ook hier is aan de ontwikkelaar teveel ruimte gelaten. Kritisch volgen blijkt zeker noodzakelijk.

Verwachtingen 2018

2018 wordt een jaar met onrust in bestuurlijke zin. Nieuwe Raad , nieuw college van B&W en een nieuw collegeprogramma. Gelukkig ligt in de structuurvisie Velsen 2025 al veel vast. Wij rekenen erop dat besluiten worden genomen over Velserend, Brederoodseweg 41, Ontwikkelingsperspectief Binnenduinrand, Beheerplan Landgoederen, Groenstructuurplan en de manier waarop wij kunnen participeren. Maatwerk is ons beloofd. De Stichting Santpoort praat daar graag met de gemeente verder over.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5090″ img_size=”100%”][/vc_column][/vc_row]